En blogg om att bo, bygga och inreda Espressomaskin

Espressomaskin

Dags att köpa födelsedagspresent till en god vän. Hon har länge önskat sig en snygg espressomaskin för att brygga morgonkaffet i. Blev dock lite nyfiken på själva espressokonceptet eftersom jag själv föredrar vanligt bryggt kaffe med lite mjölk i.

Fakta espresso

En specifik espressoböna finns inte utan man använder alla sorters kaffeböner óch det finns otroligt många blandningar för att göra espresso. Basen brukar vara en blandning av malda arabica- och roustaböner och pulvret som används när man brygger espresse kan bestå av flera olika sorters böner. För bästa smak ska kaffet självklart vara nymalet! En variant av espresso är den välkända caffe latte som görs på 20% espressokaffe och 80% varm mjölk och som oftast serveras i höga glas på cafèr.

Espressomaskin

För att du ska kunna göra en riktig espresso är valet av espressomaskin en viktig del i processen. Om du har bestämt dig för att köpa en espressomaskin kan en del termer vara lite jobbiga att förstå sig på eftersom det finns olika typer av maskiner och hur ska man veta hur man jämför olika maskiner? Tänk på att det är inte alltid den dyraste eller den mest avancerade espressomaskin som är den bästa.

årets företagargala uttryckte sig en gäst "Däremot skulle han önska sig en espresso efter maten. På menyn står det bara kaffe." Är det så att espresso är på inmarch och konkurrerar ut vanligt hederligt kaffe!

Den här espressomaskin får det bli i födelsedagspresent. Läcker design med svart och rostfritt. Den perfekta 30 års presenten!

Just nu värderat 4.0 av 3 människor

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2009-02-11 at 13:12
Tags: espressomaskin
Categories: blandat
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Relaterade poster