En blogg om att bo, bygga och inreda Stoppa tjuvarna med en säker dörr!!

Stoppa tjuvarna med en säker dörr!!

Fick precis reda på att en god vän till mig har haft inbrott i sin lägenhet och blivit bestulna på en hel del värdesaker och personliga tillhörigheter. Detta hände ca 10 min efter att personen i fråga hade åkt till jobbet. Snacka om att folk är fräcka!!! Nä man måste nog vara mer säkerhetsbenägen i detta land nu för tiden..Surfa runt lite om hur man kan stoppa tjuvarna idag. Ett bra sätt är att installera ett larm från exempelvis Securitas, de är på plats väldigt snabbt om larmet skulle gå. Vidare är en säker ytterdörr ett första steg för att stoppa tjuvarna. Lite info om säkerhetsdörrar är att förutom att de skydda mot inbrottsskydd ger de god dämpning mot höga ljud, perfekt om man bor i ett lyhört hus :). Säkerhetsdörrarna skyddar också mot brand och lukt men det gäller att välja rätt säkerhetsklass. Säkerhetsforum i Göteborg skriver enligt följande:
Alla våra dörrar är klassade enligt både de gamla svenska och de nya europeiska normerna. Våra erfarna montörer ser till att helhetslösningen ger den trygghet du förväntar dig. Hur säker skall din dörr vara? Den svenska normen SS817345 är fortfarande den som bl.a. Försäkringsförbundet tillämpar.

 
Klass 1, 3 min mot handverktyg
Klass 2, 10 min mot handverktyg
Klass 3, 10 min mot eldrivna maskiner
Klass 4, 20 min mot eldrivna maskiner
  Den nya CEN-normen ENV 1627 är indelad i sex klasser. I den lägsta klarar dörren bara en nybörjartjuv som försöker komma in utan verktyg. I den högsta motstår den en erfaren tjuv utrustad med t ex vinkelslip.

För bostäder använder man normalt dörrar i klass 2 (gamla normen) eller klass 3 (CEN)

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2008-09-12 at 16:25
Tags: säkerhetsdörr
Categories: Hem
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Relaterade poster

Kommentarer