En blogg om att bo, bygga och inreda Hett med varma golv

Hett med varma golv

Kalla golv, finns det något värre! Nu när vintern närmar sig och golven blir kalla slog tanken mig att värmeslinger i golvet e ju alldeles lysande. Värmegolv för frusna vinterdagar. Igentligen är det inte så komplicerat eller svårt att installera just värmegolv. Alternativet efter att ha surfat lite är att använda sig av flytande värmegolv. 

Principen för flytande golvvärme är att man lägger en spårad cellplastskiva på betongplattan. I spåren läggs sedan värmerören. Skivan finns i olika tjocklekar, beroende på hur pass väl underlaget är isolerat. Som värmefördelare mellan golvvärmeröret och golvet läggs en aluminiumplåt.
Cellplasten har hög tryckfasthet och klarar ett tunt övergolv, till exempel av parkett eller laminat. Vill man ha plastmatta eller klinkerplattor måste man lägga spånskivor respektive gipsskivor mellan cellplasten och övergolvet. Väljer man ett trägolv ska golvtemperaturen inte överstiga 27 grader: källa


Så här ser det ut när man lägger ett värmegolv. Tydligen väldigt enkelt att lägga under klinkersgolv Laughing. För att läsa mer, klicka här.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Posted by: Admin
Posted on: 2008-09-15 at 12:03
Tags: golvvärme
Categories: Hem
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Relaterade poster

Kommentarer