En blogg om att bo, bygga och inreda flammanstugan - februari 2009

svart soffbord i glas

Inredningsdetaljer kan man aldrig få för mycket av och jag är nyfrälst. Har hittat en mycket trevlig inredningsbutik nämligen Chilli, där finns precis allting som är i min smak framförallt mycket svarta detaljer och ger inspiration till hur hemmet kan se ut genom att använda rätt detaljer för att få en personlig helhet. Just nu är jag på jakt efter ett svart soffbord i glas och hitta ett mkt snyggt på nätet.

Detta trendiga soffbord kommer Marais International och är mycket stilrent. Soffbordet kommer från kollektionen Independant och modellen heter Quatro.

Kolla in deras hemsida, klicka här

Just nu värderat 4.2 av 13 människor

 • Currently 4,153846/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2009-02-17 at 11:39
Tags: soffbord glas, svart soffbord
Categories: möbler
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (2) | Post RSSRSS comment feed

Svårt att hitta studentlägenheter

Dagens studenter blir allt fler och svårare att hitta en bra bostad. Om du vill vara säker på att hitta schyssta studentlägenheter behöver du vara ute i god tid eftersom de försvinner väldigt fort. Om du vill vara säker på att få en bostad tills studierna börjar behöver du vara ute i väldigt god tid. De flesta högskolor har information om vart du som student kan hitta lediga studentlägenheter.

Britt Johansson, Kalmarhems vd menar att det finns lägenheter med tanke på att det kommer uppsägningar hela tiden och att det är bra balans mellan utbud och efterfrågna på studentlägenheter

Just nu värderat 4.0 av 1 människor

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2009-02-11 at 13:34
Tags: studentlägenheter
Categories: blandat
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Espressomaskin

Dags att köpa födelsedagspresent till en god vän. Hon har länge önskat sig en snygg espressomaskin för att brygga morgonkaffet i. Blev dock lite nyfiken på själva espressokonceptet eftersom jag själv föredrar vanligt bryggt kaffe med lite mjölk i.

Fakta espresso

En specifik espressoböna finns inte utan man använder alla sorters kaffeböner óch det finns otroligt många blandningar för att göra espresso. Basen brukar vara en blandning av malda arabica- och roustaböner och pulvret som används när man brygger espresse kan bestå av flera olika sorters böner. För bästa smak ska kaffet självklart vara nymalet! En variant av espresso är den välkända caffe latte som görs på 20% espressokaffe och 80% varm mjölk och som oftast serveras i höga glas på cafèr.

Espressomaskin

För att du ska kunna göra en riktig espresso är valet av espressomaskin en viktig del i processen. Om du har bestämt dig för att köpa en espressomaskin kan en del termer vara lite jobbiga att förstå sig på eftersom det finns olika typer av maskiner och hur ska man veta hur man jämför olika maskiner? Tänk på att det är inte alltid den dyraste eller den mest avancerade espressomaskin som är den bästa.

årets företagargala uttryckte sig en gäst "Däremot skulle han önska sig en espresso efter maten. På menyn står det bara kaffe." Är det så att espresso är på inmarch och konkurrerar ut vanligt hederligt kaffe!

Den här espressomaskin får det bli i födelsedagspresent. Läcker design med svart och rostfritt. Den perfekta 30 års presenten!

Just nu värderat 4.0 av 3 människor

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2009-02-11 at 13:12
Tags: espressomaskin
Categories: blandat
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed