En blogg om att bo, bygga och inreda flammanstugan - december 2008

Inredningsdetaljer för dig med god smak - tips i massor

Vill du "hotta" till ditt hem - vi i villa visar  inredningstips som förgyller din lya!

1. Skapa en röd tråd

Om du vill ha ett harmoniskt och genomtänkt hem glöm inte den röda tråden genom inredningsdetaljerna. Du kan välja mellan olika teman, eller ett visst material eller en färg som återkommer, accentfärg. Gå på känsla och låt dit hem genomsyras av ditt intresse för exempelvis segling och salta hav. Tapetsera en orginell fondvägg, sätt upp en tavla med segelbåtar. Glöm dock inte att ha för många andra saker och färger i ditt hem, det kan göra att den röda tråden i inredningen försvinner.

2. Ge väggarna känsloliv

3. Några väl valda ord

Välj ord med omsorg på väggen vilket gör hemmet mycket mer personligt. Kanske ett citat som finns färdiga med självhäftande plastbokstäver! Tänk på att personifiera ditt hem vilket höjer stämningen och skapar en känsla av omsorg och trivsel.

4. Lek med belysning

Belysningen är det allra viktigaste i ditt hem enligt alla experter inom inredning. Genomtänkt belysning höjer ditt hem samtidigt som dålig belysning sänker det. Lek med färgade lampor, låt kreativiteten flöda.

titta på mer inredningstips här!

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2008-12-23 at 11:35
Tags: belysning, inredningstips, inredningsdetaljer, fondväggar, målade väggar, citat, skapa en röd tråd
Categories: Hem
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Bäddmadrass är viktigast för god sömn!

 

Tänk dig för när du ska köpa säng nästa gång, högsta kvalitet behöver inte nödvändigtvis vara den bästa. Ett tufft test har beställts av Testfakta för att prova sängar och bäddmadrasser för att se hur de fördelar trycket från kroppen visade resultat som inte var väntade! Något som var av betydande art är valet av bäddmadrass! Lite överaskande måste jag säga trodde att det var resårsängen som hade mest betydelse för att sova skönt och slippa ryggont.

Dyra sängar förväntas ha god kvalitet och klara av påfrestningar från barn som hoppar och studsar runt i sängen. Bäst i test belv ekens säng som inte fick några anmärkningar på varken hållbarheten eller bädmadrassens höga kvalitet! Hästens säng fick sämre omdöme på tryckfördelningen och Dux klarade sig sämst på hållbarheten. Slutsats: Köp Ekens säng, bra betyg och hög hållbarhet!

Läs mer om testet här 

Just nu värderat 3.3 av 3 människor

 • Currently 3,333333/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2008-12-11 at 09:28
Tags: säng, bädmadrass, resårsäng
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Nyinköpt bil och får stenskott

För någon vecka sen var jag på väg hem från jobbet i min nyinköpta bil och framför mig åker en lastbil. Jag hör hur det smäller till i rutan och jag har fått ett stenskott det första jag får. Så irriterande men ringde mitt försäkringsbolag och de uppmande mig att kontakta ett glasmästeri så att de kunde åtgärda stenskottet.

Självrisken för ett stenskott var bara 200 kr så det enda jag behöver göra är att ringa en glasmästare och beställa tid för att laga stenskottet.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2008-12-02 at 15:49
Tags: stenskott, bilruta
Categories: blandat
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed