En blogg om att bo, bygga och inreda flammanstugan - november 2008

Kärlekssemster? Billiga resor med sista-minuten

En av årets mörkaste månader är här och det lyser vitt ute. Mysigt till viss del men visst blir det så att man längtar i väg på en härlig semester till sydligare breddgrader. Åka iväg en vecka eller två till en varmare plats för att ladda om inför 2009. En kärlekssemester eller ett brejk från vardagen är vad man borde unna sig. Alternativen till en semester är många nu, varför inte åka till maldiverna eller Indien för under 4000 spänn!!

Billiga resor hittar du om du kikar på sista-minuten resor och maldiverna har alltid lockat mig i alla fall. Tänk en härlig strand med kristallblått vatten och bara ligga på stranden i en solstol och njuta av livet....jo det är livskvalitet det.

Bildkälla: reseguiden.se, fotot taget i brasilien, pipa den 22 dec 2006

Boka din resa på reseguiden.se

Fritidsresor har resor till maldiverna och hitta det här hotellet på deras hemsida, här kan jag tänka mig att bo, rena paradiset!

Hotellet heter Bandos Island Resort & Spa FFFF på maldiverna och hit blir mitt nästa resmål om jag får välja helt fritt, tänk två månader här. Boka hotellet här

 

Just nu värderat 3.3 av 3 människor

 • Currently 3,333333/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2008-11-25 at 14:58
Tags: sista-minuten resa, maldiverna, kärlekssemester, utomlands
Categories: Resor
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Nyår - bubbel i massor och nyårskyssar firas på hotell i Göteborg 2008

Snart nytt år igen och överallt ser jag annonser för olika nyårsfirande. Erbjudanden i massor, undra vad man ska välja för att få ett lyckat nyår. Löften inför det nya året bör ske med pompa och ståt. Något som brukar vara oerhört kul och fartfyllt är nyårskryssningar med Viking Line, blandade åldrar, finaste galakläderna och en otroligt fin buffè! Men i år blir det nog att fira på land och varför inte i vår härliga stad Göteborg. Bo på ett fint hotell och bjudas på skumpa och fin mat för att sen skåla in det nya året klockan tolv och inse att det inte blev mycket av de där löftena som man har tänkt på hela året :)..

Jag ska nog inte lova något i år förutom att dricka champange kl 00.00 och hoppas på ett riktigt trevligt och roligt 2009.

Just nu värderat 4.0 av 1 människor

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2008-11-14 at 10:43
Tags: nyårsfirande, champange, nyårskyss, nyår
Categories: Nöje | Resor
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Att vi inte tröttnar på att renovera våra hus?

Överallt kan man läsa om byggnadstips, inredningsdetaljer som ger det lilla extra till ditt hem och hur du bygger ett nytt kök till fantasipriser? Vart tog fritiden och semesterresor vägen? Alla som har hus har alltid ständiga projekt som har svårt att bli avslutade. Måste man verkligen göra klart allting i sitt hus på en gång. Såg en fin artikel på alltombostad.se om en familj har helrenoverat sitt hur på bara 3 år. Jättesnyggt och modernt hus utan tvekan! Men det känns som de inte har gjort annat än att renovera på sitt hus. Läget var perfekt men planlösningen och inredningen ville familjen förändra och efter allt slit har de bestämt sig för att njuta av sin nyrenoverade hus och inte starta några nya byggprojekt! Väldigt klokt måste jag säga. Här e resultatet.

Läs hela artikeln om familjen här!

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Admin
Posted on: 2008-11-13 at 14:47
Tags: kök, renovering, hus, byggnadstips
Categories: Hem
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

taklampor - älska eller hata??

Satsa på mysbelysning nu när mörkret är här. Lampor i alla de slag skapar stämning och lyser upp dit hem. Det naturliga ljuset från solen behöver ersättas med andra ljuskällor. Aftonbladet skriver om Wibeke Westman är en fantast av beylsning och verkligen älskar lampor och skenet de ger. Hon menar att det är lätt att skapa stämning med belysning och jag kan inte annat än hålla med även om jag själv föredrar levande tända ljus i massor! Ljusslinger är en ide för att skapa ett annorlunda ljus hemma eftersom de lyser upp en speciell punkt i hemmet. Kombinationerna är oändliga med ljusslingor och det är endast fantasin som sätter gränser.  Dags att investera i en ny fräsch taklampa till köket för att skapa en härlig höststämning. Kolla in dessa snygga lampor till ditt kök!


"Moderna taklampa med många ljuskällor på. "Mir Krone" kommer från
lampgallerian.se Pris: 1342 kr

 


"Traditionella "Dawn" i vitt glas och valnöt ger en klassisk och stilren touch
till köket, kommer från EM och kostar 1695 kr

 Inez Taklampa i svart, brun eller vit textil, Hittar du på mio.se Pris: 1.290:-.

 


Spider Taklampa i krom, finns att köpa hos mio.se 2.990:-.

Min favorit av dessa modeller är utan tvekan första lampan Mir Krone. Betyg: 10/10

Just nu värderat 5.0 av 2 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: jojo
Posted on: 2008-11-06 at 13:29
Tags: lampa, taklampa, kökslampa, belysning, mio, europamöbler, ljusslingor
Categories: Hem
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Hetaste stilen i höst

Vill du byta stil i ditt hem så satsa på den skandinaviska stilen, den är hetare än nånsin och närmare naturen. Det ska vara rent trä, gärna med furukvistar, rått stål och otvättat lin. Denna stil ska kännas äkta - läder, sten eller bomull! Ett rent material med djurdetaljer kommer slå igenom nästa säsong i inredningsvärlden enligt aftonbladet. Vidare ska man även satsa på vintage och ekodesign. Läs om fler heta stilar i höst på aftonbladet.


Bildkälla: Aftonbladet

Den skandinaviska inredningsstilen passar till min inredningssmak. Stora fluffiga amerika soffor blandat med svarta och vita detaljer i form av gardiner, lampor och coola fönster lampor i skimrande ljus. För mig är det viktigt med ett personlig inredning, att man hittar prylar man trivs i och känner sig lite ombonad. Gammalt och nytt i en salig blandning ger en personlig touch i vardagen och att skapa ett fint hem ökar helt klart myshetsfaktorn nu under den mörka årstid som är på väg...

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Admin
Posted on: 2008-11-04 at 08:19
Tags: inredning, trä
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed